LUKAS BESSONAS sugrįžta į didžiuosius ekranus su naujausiu savo filmu „Drakula: meilės pasaka“

Pripažintas filmų kūrėjas Lukas Bessonas žada ir toliau stebinti savo gerbėjus.  2025 m rudenį į kino teatrus atkeliaus naujausias režisieriaus darbas – epinis siaubo filmas „Drakula: meilės pasaka“, sukurtas  pagal legendinį Bramo Stokerio romaną.

Nors B. Stokerio klasikinis romanas įkvėpė daugelį režisierių, tokių kaip F. W. Murnau ir Chrisas McKay, kurie pristatė savo požiūrį į Drakulos personažą, L. Bessonas eina kitu keliu – atskleidžia romantinę Drakulos, kurį vaidina talentingas aktorius Caleb Landry Jones, pusę. Bus smagu pamatyti talentingojo filmų „Žana D‘Ark“, „Penktasis elementas“, „Anna“, „Liusi“, „Valerianas ir tūkstančio planetų miestas“ režisieriaus viziją.

Lucas Bessonas nagrinėja begalinę meilės ir praradimo temą bei ypatingą Drakulos atsidavimą savo mirusiai žmonai Elisabetai. Filmo veiksmas vyksta „Belle Epoque“  laikų Paryžiuje ir pasakoja apie grafą Drakulą, kai jis sutinka moterį, kuri primena jo mylimą žmoną Elisabetą, mirusią XV a. viduryje Transilvanijoje.

Režisierius neatskleidžia, ar ši moteris yra Elisabetos reinkarnacija, bet pabrėžia: „Tai meilės istorija apie vyrą, kuris 400 metų laukia savo žmonos sugrįžimo“.

Nors buvę filmai apie grafą Drakulą pernelyg daug nesigilino į romantiškąją Drakulos pusę, legendos teigia, kad mylimos žmonos Elisabetos praradimas privertė tikrąjį Drakulą – Rumunijos valdovą– atsisakyti Dievo ir pasirinkti vampyro kelią.

Epinė gotikinė drama „Drakula: meilės pasaka“ – žada reikšmingą poveikį kinematografijoje, kur L. Bessono itin vizualus pasakojimas susilieja su nesenstančiu Drakulos mitu, todėl šio režisieriaus talento gerbėjai sulauks itin puikaus reginio kino ekranuose jau kitų metų rudenį.